Technologie, ICT recht, AI & sociale media

Het recht inzake digitale informatie en communicatietechnologieën

De innovatiesnelheid binnen de digitale informatie en communicatietechnologieën (ICT) is extreem hoog. Denk maar aan de komst van Internet of Things, artificiële intelligentie, virtual en augmented reality, cloud computing en het gebruik van big data. Dat biedt jou als bedrijf constant nieuwe mogelijkheden, maar het brengt tegelijk ook moeilijke juridische vragen met zich mee. Je moet dus rekening houden met, hoe wij het noemen, technologisch recht.

Dat je hiermee, als ondernemer, liever niet geconfronteerd wordt, dat begrijpen wij heel goed! Concentreer je daarom op jouw focus, de innovatie op zich. Wij zorgen voor het juridische kader van jouw creatie, wat net onze sterkte is. Zo groeien we als één team naar een topresultaat.

Maar ook voor bedrijven die niet in het domein van IT zitten is het belangrijk om stil te staan bij het juridisch kader van deze ontwikkelingen. Ieder bedrijf wordt vandaag de dag namelijk geconfronteerd met nieuwe media. Producten worden meer en meer aangeboden als diensten, in een service model. Gezien dit een compleet ander businessmodel is dient voor de juiste juridische ondersteuning gezorgd worden, vanaf het juridisch kader met overzicht van alle risico’s en belangen tot de juridische uitwerking in de noodzakelijke contracten. Wij helpen jou hiermee verder met ons team van top IT-experts!

Waarvoor kan je bij onze experten terecht?

  • Juridische ondersteuning voor het beantwoorden van al je vragen omtrent technologisch recht
  • Het opstellen, nakijken en onderhandelen van je IT-contracten zoals Licentieovereenkomsten, Serviceovereenkomsten, Subscriptionovereenkomsten, IT-Security contracten, Service Level Overeenkomsten, Onderhoudscontracten, DPA, EULA, Terms of Use, Partnerovereenkomsten, kortom allerhande software en hardware contracten
  • Juridisch advies bij het opzetten van een nieuw business model voor het in de markt zetten van een product als dienst of een platform
  • Het opstellen, nakijken en onderhandelen van overeenkomsten inzake SaaS (Software as a Service), IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service), XaaS (Anything as a Service)

Cases

Denk aan je portefeuille!

Onze prijzen voor juridisch advies zijn transparant, waardoor je vooraf weet waar je aan toe bent. Hier bovenop kan je nog een beroep doen op de KMO-portefeuille en zo tot nog 40% korting krijgen op onze prijzen. Een betaalbare manier om een jurist in te schakelen!

We love to meet you!