Sociale wetgeving & arbeidsrecht

Het recht omtrent het tewerkstellen van personeel in je bedrijf

Het arbeidsrecht omvat alle mogelijke regelgeving omtrent het tewerkstellen van werknemers in je bedrijf, van het aanwerven tot het ontslag ervan.

Je eerste werknemer is dienst nemen? Het is belangrijk om te weten welke formaliteiten vervuld moeten worden of welke arbeidsvoorwaarden nageleefd moeten worden. Een werknemer wenst de arbeidsrelatie tijdelijk te schorsen voor de zorg van een kind, kan dat zomaar? Een werknemer komt steeds te laat of is onbeleefd, wat kan je doen als werkgever? Of niet langer tevreden over een werknemer, wat zijn de financiële implicaties van een ontslag en de na te leven procedures?

Het arbeidsrecht is een materie die zeer sterk evolueert en voortdurend wijzigt. Het is zo goed als onmogelijk om als ondernemer op de hoogte te blijven van al deze aanpassingen, laat staan je arbeidsdocumenten steeds up-to-date te houden.

Wij begeleiden je graag bij je sociaal-juridische bekommernissen zodat je je kan focussen op de verdere groei van je onderneming.

Waarvoor kan je bij onze experten terecht?

  • Juridische ondersteuning voor al jouw juridische vragen over arbeidsrechtelijk gerelateerde materies, zoals soorten arbeidsovereenkomsten, arbeidsduur, loonelementen en sociale zekerheid, afwezigheden, concurrentie of de beëindiging van een arbeidsrelatie
  • Juridisch advies bij dagdagelijkse tewerkstellingsproblemen zoals onrechtmatige afwezigheden, onvoldoende presteren of niet-nakomen van verplichtingen.
  • Opstellen of nakijken van arbeidsovereenkomsten of specifieke clausules
  • Opstellen of nakijken van policies inzake het gebruik van bedrijfswagens, GSM, internet en e-mail, cameratoezicht of uitgangscontroles
  • Opstellen of nakijken van het arbeidsreglement
  • Update van bestaande arbeidsdocumenten

Denk aan je portefeuille!

Onze prijzen voor juridisch advies zijn transparant, waardoor je vooraf weet waar je aan toe bent. Hier bovenop kan je nog een beroep doen op de KMO-portefeuille en zo tot nog 40% korting krijgen op onze prijzen. Een betaalbare manier om een jurist in te schakelen!

We love to meet you!