Ben jij een goede onderhandelaar? 8 boekentips van Stephanie Blommaert

05 / 06 / 19
Onderhandelen is een kunst. Nonzerosum zaakvoerder Stephanie Blommaert weet er alles van. Dit is haar selectie van de 8 beste boeken over onderhandelen. Ideale vakantielectuur!

Getting to Yes – Negotiating Agreement Without Giving In

Auteurs: Roger Fisher, William L. Ury, en Bruce Patton

Stephanie Blommaert: “Deze bestseller dateert uit de vroege jaren 80 en is zonder twijfel het meest invloedrijke onderhandelingsboek dat ooit geschreven is. Het basisconcept: de win-win onderhandeling. Als je een beginnende onderhandelaar bent, is dit het eerste boek dat je moet lezen. Het maakt duidelijk wat onderhandelen inhoudt, en geeft je inzicht in hoe goede onderhandelaars denken.”

Beyond winning – Negotiating to create value in deals and disputes

Auteur: Robert H Mnookin

Stephanie Blommaert: “Dit boek veranderde lang geleden mijn kijk op onderhandelen. Het is hét handboek voor onderhandelingstechnieken zoals die op Harvard onderwezen worden. Het boek geeft een frisse kijk op onderhandelingen en wil via praktische probleemoplossende technieken juristen helpen om discussies om te zetten in deals, en deals in nog betere deals. Je krijgt een stappenplan om conflicten op te lossen en leest meer over de obstakels die in een onderhandeling kunnen opduiken.”

Never Split the Difference – Negotiating As If Your Life Depended On It

Auteurs: Chris Voss en Tahl Raz

Stephanie Blommaert:Dit sensationele boek is geschreven door een voormalig internationaal kidnapping onderhandelaar bij de FBI. Het is eigenlijk een reactie op bovenstaand boek ‘Getting to yes’, ja zelfs een pleidooi tegen dat boek. Eerder dan aan te nemen dat mensen hun eigen belangen begrijpen en daarnaar handelen, benaderen de auteurs onderhandelen als een heel ander fenomeen. Een fenomeen dat alleen begrepen kan worden als een reeks irrationele en emotionele interacties. Zeker het lezen waard!”

Bargaining for Advantage – Negotiation Strategies for Reasonable People

Auteur: G. Richard Shell

Stephanie Blommaert: “Dit boek gaat uit van de idee dat je eerst jezelf moet kennen voor je met anderen probeert te onderhandelen. Het beschrijft vijf onderhandelingsstijlen en geeft tools om te bekijken welke het best bij je past onder welke omstandigheden. Dit boek is dus een ideale manier om uit te maken welke van de andere boeken in dit lijstje voor jou een must-read is. Het boek leest vlot en gebruikt concrete voorbeelden.”

Negotiation Genius – How to Overcome Obstacles and Achieve Brilliant Results at the Bargaining Table and Beyond

Auteur: Deepak Malhotra

Stephanie Blommaert:Dit gestructureerde boek behandelt de basisconcepten van onderhandelen, maar ook meer complexe strategische thema’s. De auteur benadrukt dat een goede beheersing van de basisconcepten nodig is om een goede onderhandelaar te worden. Dit boek is een aanrader voor meer ervaren onderhandelaars die nog meer willen.”

Getting Ready to Negotiate – The Getting to Yes Workbook

Auteurs: Roger Fisher en Danny Ertel

Stephanie Blommaert: “Dit praktische werkboek dat hoort bij ‘Getting to Yes’ geeft je handige tips en tools om jezelf goed voor te bereiden op een onderhandeling. Je vindt planningsdocumenten, vragen om te beantwoorden, en voorbeeldmatrices. Dit boek helpt om de basisconcepten van ‘Getting to Yes’ in de praktijk om te zetten.”

Beyond Reason – Using Emotions as You Negotiate

Auteurs: Roger Fisher en Daniel Shapiro

Stephanie Blommaert: “Dit boek is een aanrader voor elke jurist die vaak geconfronteerd wordt met sterke emoties tijdens onderhandelingen of gesprekken. Maar het is ook een must-read voor iedereen die wil werken aan de kwaliteit van z’n relaties met klanten of collega’s. Dit boek kan je helpen om efficiënt om te gaan met mensen met wie het moeilijk communiceren is.”

Why Women Don’t Ask – The high risk of avoiding negotiation

Auteurs: Linda Babcock en Sara Laschever

Stephanie Blommaert: “Elke vrouw die aan het begin van haar carrière staat zou dit boek moeten lezen om beter te begrijpen waarom vrouwen duizenden dingen opofferen tijdens hun loopbaan. Elke man die z’n vrouwelijke collega’s, of de vrouwen in z’n persoonlijk omgeving, beter wil begrijpen, moet dit boek ook lezen. De auteur is een professor Economie en heeft een bijzondere kijk op levensechte situaties.”

stephanie blommaert Nonzerosum legal advice
Wie is Stephanie Blommaert?

Stephanie Blommaert Werkte 10 jaar als advocate in internationale kantoren en richtte samen met Tom Van Nieuwerburgh nonzerosum op. Haar doel is om juridische expertise op een proactieve manier in te zetten binnen bedrijven. Stephanie is een positieve idealist die gepassioneerd is door recht en de kunst van het onderhandelen.

Juridisch advies op maat

Nonzerosum biedt juridische ondersteuning aan bedrijven bij hun strategische ontwikkelingen

  • Vertrouwenspersoon die meedenkt
  • Kwalitatieve juridische ondersteuning
  • Team van experten thuis in alle rechtstakken
  • Transparante all-in prijzen

We love to meet you!