Home Ken je Wouter al?

Ken je Wouter al?

Wouter startte onlangs als jobstudent bij nonzerosum. Ondertussen is hij wat ingewerkt en leek het ons het ideale moment om hem ook grondig aan jou voor te stellen. Dat deden we aan de hand van enkele interessante vragen.

Waarom heb je gekozen voor nonzerosum?

Ik neem op dit moment deel aan het Erasmus uitwisselingsprogramma. Mijn lesweek is niet volledig gevuld waardoor ik extra tijd te spenderen heb. Toen deze kans zich voordeed, heb ik geen seconde getwijfeld. Het feit dat het een job in de juridische sector is, is voor mij zeer mooi meegenomen.

Wat studeer je?

Ik volg momenteel mijn eerste jaar Master in de Rechten.

Wat houdt jouw job bij nonzerosum precies in?

Ik ga op zoek naar mensen die bij een bepaalde functie passen en schrijf ze aan met de vraag of ze interesse hebben. Veel mensen zijn niet per se op zoek naar een nieuwe job maar het kan altijd zijn dat er via Nonzerosum iets beter uit de bus komt. Ik leg in dit geval het eerste contact en geef de lead vervolgens door aan onze recruiters.

Wat hoop je bij te leren?

Voor mij is deze job interessant omdat ik inzicht krijg in wat de verschillende juridische functies inhouden. Het zal me mee helpen bepalen in welke richting ik wil werken. Je kan maar een aantal zomerstages doen en bijgevolg niet alles proberen. Daarnaast worden mijn communicatieskills in deze job ook mooi aangescherpt, wat een leuk extraatje is.

Is dit een sector waarin je jezelf ziet werken? Indien niet: waar dan wel?

Mijn doel is om richting advocatuur te gaan, eventueel bedrijfsjurist.

Een korte quiz om af te sluiten

Voetbal of wielrennen?

Ik volg allebei niet echt. Ik weet meer over voetbal omdat ik dat zelf nog gedaan heb. Persoonlijk kijk ik echter liever naar de Formule 1.

Café of discotheek?

Discotheken zijn niet echt mijn ding. Liever een goede babbel op café.

Een boek lezen of een serie kijken?

Ik ben echt wel een seriemens. Ik probeer boeken te lezen maar series vind ik meer ontspannend. Je moet er minder bij nadenken.

Frieten van de frituur of gezellig tafelen op restaurant?

Ik heb daar even over moeten nadenken. Ik denk dat het afhankelijk is van het gezelschap. Met vrienden ga ik liever naar de frituur terwijl ik met mijn vriendin liever op restaurant ga.

Stad of platteland?

Ik ben de laatste jaren meer een stadsmens geworden. Het gemak om alles dichtbij te hebben zonder een halfuur te moeten rijden, is voor mij doorslaggevend.