Home Legal Recruitment Consultant Steffi: “Als ik iets graag doe, dan doe ik het ook meteen goed”

Legal Recruitment Consultant Steffi: “Als ik iets graag doe, dan doe ik het ook meteen goed”

Legal Recruitment Consultant Steffi Vandyck, maakte op een drukke woensdagnamiddag even tijd voor een interview. Niet alleen haar aanstekelijk enthousiasme werd nogmaals bevestigd, maar ook haar liefde voor alles wat met mode te maken heeft.

Vier jaar geleden ben je gestart als bedrijfsjurist voor je de overstap maakte naar nonzersum. Wat is volgens jou de meerwaarde van die ervaring voor de kandidaten en klanten?

Als bedrijfsjurist probeer je antwoorden te bieden op alle juridische vragen of problemen die de kop opsteken. Je komt daarbij dus in contact met mensen die op verschillende afdelingen werken binnen de onderneming: IT, finance, marketing,… Ook extern leg je de nodige contacten zoals met advocaten, met leveranciers, klanten. De omgang is met iedereen anders. Dat komt zeker terug in mijn werk als Legal Recruitment Consultant. Heel pragmatisch werken en kunnen meedenken met de business, waren ook een must. En die lijn trek ik ook door in mijn werk hier. Met mijn juridische achtergrond merk ik ook dat alle gesprekken veel vlotter gaan: ik begrijp wat kandidaten zeggen als ze vertellen over hun werk. Ook het durven doorvragen is iets wat ik zeker heb meegenomen naar mijn huidige functie bij nonzerosum. Als bedrijfsjurist moet je risico’s kunnen inschatten en dat kan je nog altijd het beste als je alle informatie hebt. Dat is hier niet anders: we willen echt een vertrouwenspersoon zijn voor onze klanten en kandidaten en stap 1 daarbij is elkaar zo goed mogelijk verstaan door in volle openheid en in vertrouwen alles te bespreken.

 

Wat is volgens jou je sterkte binnen het team van nonzerosum?

Goed tussen de regels lezen tijdens een gesprek en snel kunnen oppikken welk gevoel iemand erop nahoudt. Ik probeer kandidaten ook zo goed mogelijk op hun gemak te stellen, en dat lukt aardig – ik ben wel vlot in de omgang vind ik zelf (lacht). Ook naar klanten toe kan ik mijn commerciële flair inzetten. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de mensen die ik ontmoet en deze interesse probeer ik dan altijd te combineren met een resultaatgerichte aanpak om de perfecte match  te bekomen. Kijk, als ik iets graag doe, dan doe ik het ook meteen goed en dat is zeker mooi meegenomen. Zowel voor mezelf, want dat houdt me gemotiveerd, als voor het team van nonzerosum.

 

Hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit?

Vandaag eerder hectisch! Een doorsnee dag verloopt meestal heel gevarieerd, wat het ongelofelijk uitdagend en boeiend maakt. Meestal is het een mix tussen interviews met kandidaten, update gesprekken met klanten, salesgesprekken met potentiële opdrachtgevers: veel telefoontjes en veel Teams (lacht). Daarnaast de vinger aan de pols houden op de markt door iedere dag te kijken wat er beweegt.

 

Heeft de afgelopen periode zijn sporen nagelaten in de sector?

Ik denk dat ik in naam van iedereen spreek als ik zeg dat we corona-moe zijn? Wat ik vooral voel is dat de onzekerheid die de huidige situatie met zich meebrengt voor de ene kandidaat doorslaggevender is dan voor de andere. Sommigen maakt het zeer onzeker, anderen durven nu net sneller knopen doorhakken en stappen zetten. Bij de bedrijven merken we nu ook weer een opwaartse trend vanuit alle sectoren, dus dat maakt het weer een extra boeiende periode.

 

Wat zou je niet meer kunnen missen bij nonzersosum?

De vibe of energie die we als team creëren. Hoewel ik pas in september gestart ben en we door de huidige situatie bijna nooit allemaal samen in team op kantoor hebben gezeten, is er een bijzonder aangename dynamiek die ik nog nergens anders heb gevoeld. Terwijl we elk wel onze eigen functie en manier van communiceren hebben, dragen we allemaal de ambassadeursrol in ons om de waarden van nonzerosum met veel passie naar buiten te dragen. Ook met Legal Recruitment Consultant Karolien heb ik een zeer goede band! We zijn zo verschillend van elkaar dat we tegelijkertijd complementair zijn. En ik denk dat Stephanie en Tom dat ook gevoeld moeten hebben tijdens ons eerste kennismakingsgesprek.

 

Stephanie, partner bij nonzersum, beweert dat jij een hippe madame bent. Vertel!

(lacht) Cliché maar waar: ik houd gewoon heel erg veel van shoppen. Modetijdschriften (Elle, Vogue, noem maar op), Pinterest of Insta? Mijn favo tijdverdrijf! Kledij is voor mij een manier van zelfexpressie en geeft ook vaak weer hoe ik mij voel. Vandaag ben ik iets meer in comfy mood dus draag ik een baggy jeans, sneakers en een leuke t-shirt. Het is niet dat ik altijd om door een ringetje te halen ben (lacht), maar ik ben gewoon graag bezig met alles wat met mode te maken heeft. Op een zaterdag gaan shoppen in Gent? Daar doe je me een heel groot plezier mee! Volgens mijn mama kleed ik me ook als een echte Gentse.

 

Hoe zou je beste vriendin je omschrijven? Als een fashionista?

Ook (lacht)! Maar ik denk ook als iemand die heel gedreven achter haar doel aangaat, een goalgetter. Van nature ben ik ook altijd heel eerlijk en dat trek ik door naar mijn gesprekken met de kandidaten. Transparantie en constructiviteit is o zo belangrijk in onze sector, zeker bij het geven van feedback. Daarnaast mag het ook gezegd worden dat ik iemand ben die graag lacht en een portie sarcastische humor wel kan smaken.

 

Wat is het eerste dat jij gaat doen wanneer de hele C-situatie voorbij is?

Op café gaan met vriendinnen, eens goed gaan dansen in de Charlatan of in de Vooruit in Gent. Ik ben een beetje voorbij het punt om elke week op stap te gaan, wat ook niet kan momenteel, maar daar kijk ik nu eens echt naar uit. En reizen… Ben nog steeds een grote fan van Zuid-Frankrijk. Normaal zou ik vorig jaar trouwen met mijn vriend en zouden we op huwelijksreis gaan naar Kenia, dus dat staat ook nog zeker op de planning.

 

Wat is jouw goed voornemen voor 2021?

Meer sporten en nog meer genieten van de kleine dingen. Een weekendje aan zee, een tapasplankje op vrijdag, comfy in de zetel op zondag. We moeten zulke dingen meer koesteren.

 

 

Nog een mini quiz om af te sluiten:

 

Thuis werken of op kantoor?

Kantoor! Voor de collega’s natuurlijk. Plus, ik heb thuis ook geen goede bureaustoel (lacht).

 

Joggingbroek of tip top in orde tijdens de Zoom call?

Stiekem een joggingbroek. Comfi all the way.

 

Nooit meer knuffelen of nooit meer op restaurant?

Take-away mag dus wel nog? Want ik kook écht niet graag.  Doe dus maar nooit meer op restaurant, ik laat mijn sushi of pizza wel thuis leveren 😉

 

Series of films?

Moeilijk! Een écht goede serie en ik geraak in binge watch modus. Maar ga toch voor films gaan. Klassiekers als Indiana Jones en Jaws bijvoorbeeld zijn echt mijn guilty pleasures om altijd maar opnieuw te kijken. Ik hoorde trouwens Erik Van Looy onlangs nog zeggen dat Jaws één van zijn lievelingsfilms is, dus zo guilty is mijn keuze misschien wel niet.

 

Roadtrip of citytrip? 

Roadtrip! Vertrekken met de auto en zien waar we uitkomen, dat vind ik nu eens geweldig!

Contacteer Steffi

Steffi gaat graag voor jou op zoek naar het gepaste juridisch profiel

Uw contactpersoon: Steffi Vandyck

Mail: steffi@nonzerosum.be

Telefoon: +32 (0)474 48 48 29

Neem contact op met Steffi

Legal Recruitment Consultant Steffi Vandyck

Steffi Vandyck werkt als Legal Recruitment Consultant bij nonzerosum. Dankzij haar vier jaar ervaring als bedrijfsjurist gaat Steffi heel pragmatisch te werk en denkt ze samen met jou mee welke juridische ondersteuning jouw bedrijf nodig heeft. Daarnaast kan ze razendsnel een vertrouwensband opbouwen met de kandidaten met het oog op een perfecte match.