Home Nieuw in ons team: Guillaume

Nieuw in ons team: Guillaume

Nonzerosum is in volle groei en dus breidt ook het team zich steeds meer uit. In februari 2021 vervoegde Guillaume Calus nonzerosum als Consultant Werving en Selectie en staat hij met veel enthousiasme voor je klaar in je zoektocht naar een geschikte jurist of een toffe job. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken!

Guillaume, wat wou jij worden toen je klein was?

“Geloof het of niet, maar dat was toen al advocaat. Als kind al was ik erg spraakzaam, en hield ik van het opbouwen of onderuithalen van argumentaties. Zoals zoveel pleitbezorgers hoorde ik dan ook vaak “jij kan het heel goed uitleggen”. Advocaat was al heel snel het logische antwoord op de ‘wat-wil-ik-worden-vraag’. Want naast communicatief, is het ook een heel mooie en interessante job. Je schept klaarheid in het juridische kluwen voor je cliënten, en als vertrouwenspersoon sta je zo dicht bij de mensen voor wie je werkt. Heel waardevol.”

Het lag dus voor de hand dat je rechten zou gaan volgen?

“Zeker wel. Niet alleen omdat ik zo communicatief ben. Je doet als advocaat natuurlijk meer dan duiden en pleiten. Als jongere had ik ook een sterke interesse in politiek en de maatschappij in het algemeen. Rechten sloot van alle richtingen op de universiteit het meeste aan bij mijn skills, interesses, persoonlijkheid en doelstellingen. Ik heb de opleiding dan ook met veel goesting gevolgd en ben cum laude afgestudeerd.”

En nadien als advocaat aan de slag gegaan?

“Inderdaad. Eerst onder het patronaat van mijn oom, om mij dan later in het bouw- en vastgoedrecht te specialiseren bij een van de grotere advocatenkantoren in Brugge. Tussendoor was ik ook bestuurslid bij de Conferentie van de Jonge Balie in Brugge. Heel fijne ervaringen allemaal, ik deed de job van advocaat heel graag. Maar ik miste nog iets. Een commerciële drive eigenlijk, en het kunnen bewegen in een competitieve omgeving. En die uitlaatklep heb ik gevonden bij nonzerosum, waar ondernemen en juristiek hand in hand gaan. Als consultant Werving & Selectie behoud ik de verbinding met mijn opleiding en passie, maar kan ik wel korter op de bal spelen. Nu zie ik sneller de positieve resultaten van mijn job. Heel fijn. Bovendien ben ik als consultant – nog meer dan als advocaat – met mensen bezig.”

Wat zijn voor jou de leukste aspecten aan een job in werving en selectie?

“De uitdaging om het juiste profiel te vinden voor een bedrijf. Bedrijven vragen steeds meer naar gespecialiseerde profielen en die zijn schaars. Maar ze zijn er wel, en dus wil ik ze absoluut vinden. Ik kan daar dan echt mijn tanden inzetten. Maar ook het feit dat je zowel analytisch als intuïtief kan werken is leuk. Want naast de voor de hand liggende skills, moet een kandidaat ook de juiste waarden, motivatie en attitude hebben. En die moet je soms tussen de regels kunnen lezen. Maar de grootste voldoening ligt natuurlijk in een succesvolle aanwerving. Bij nonzerosum leggen we de nadruk op een persoonlijke aanpak en zijn we als dienstverlener nauw betrokken bij zowel de kandidaat als de klant. Als daar dan een geslaagde aanwerving uitvloeit en beide partijen ons daar oprecht dankbaar voor zijn, dan ben ik ook in mijn nopjes.”

Waarom moeten juristen nonzerosum in de gaten blijven houden?

“Omdat we ijsbrekers zijn. De markt is lange tijd zo goed als gemonopoliseerd geweest. En net daarin kunnen we écht het verschil maken. Met betrokkenheid, openheid en een persoonlijke aanpak. Bij ons is niemand een nummer, nooit. Wij werken voor mensen. Onze focus ligt dan ook op duurzaam recruteren: de juiste persoon op de juiste plaats, ook op lange termijn. Dat is een manier van werken waar iedereen beter van wordt. En als dienstverlener gaan we the extra mile voor onze klanten en de kandidaten die op ons rekenen.”