Home Een winnende hand spelen

Een winnende hand spelen

Business wordt vaak vergeleken met een gokspel. Maar ondernemers kunnen er ook voor kiezen om hun bedrijfs- voering niet van kans te laten afhangen. Dat kan best door bijvoorbeeld voldoende aandacht te besteden aan de risico’s buiten de eigen producten of diensten. Een betrouwbare juridische ondersteuning door experten en een duurzaam partnerschap is daarom goud waard. In plaats van hun lot aan kans over te laten, krijgen ze een hand gedeeld in een spel met alleen maar winnaars… 

Een gedeelde passie voor het juridische vak en ondernemerschap, complementaire expertise in beide bedrijfstakken en extensieve ervaring liggen aan de basis van Nonzerosum, het bedrijf dat Stephanie Blommaert en Tom Van Nieuwerburgh in 2017 opgericht hebben. “We merkten los van mekaar een aantal lacunes op in de markt van de juridische dienstver- lening en waren allebei vastberaden een verschil te maken”, zegt Tom. “We werden door een gemeenschap- pelijke kennis aan mekaar voorgesteld en het klikte meteen”, zegt Stephanie. “Ons bedrijf voelt soms als een extra kind, maar met een andere partner”, zegt Stephanie lachend.

“We zijn op vier jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het juridische segment”, zegt Tom. “Ons klantenportfolio is heel breed en varieert van kmo’s, vzw’s tot grote en beursgenoteerde bedrijven in
heel België en ook daarbuiten. We zijn bijna in alle sectoren actief om bedrijven en kantoren bij te staan met juridische ondersteuning.”

“Dat we op vier jaar tijd zo’n breed netwerk hebben kunnen uitbouwen, getuigt van de meerwaarde van onze service”, zegt Tom. “Wij geloven heel sterk in de versterkende kracht van een totaalaanpak”, gaat hij verder. “Onze onderscheidende meerwaar- de ligt in de positieve en proactieve aanpak van recht en onze full-circle dienstverlening, waarbij we inzetten op drie pijlers: bieden van juridische adviesverlening, voorzien van interim juristen en werving en selectie van juridische profielen. We denken mee met onze klanten en maken zo het verschil.”

“Bij alles wat we doen staan de waarden duurzaamheid, klantge- richtheid en integriteit centraal. Onze top-experten bieden dan ook op een uiterst persoonlijke manier juridi- sche ondersteuning op het hoogste niveau”, zegt Stephanie, “wat toelaat om op een flexibele en confidentiële manier in te spelen op de behoeften van de klant. We denken mee met de klant door strategisch juridisch advies te leveren in een vaste context of ad hoc. We zijn een sparringpartner maar durven ook eigen inzichten te bieden om meerwaarde te genereren. Daarnaast bieden we interim juridische dienstverlening wanneer de klant daar nood aan heeft, zodat die zich kan focussen op de uitbouw van zijn/ haar bedrijf. Tot slot verzorgen wij de werving en selectie van juridische pro- fielen. Door die expertise, in combinatie met een juridische achtergrond, kunnen wij de verwachtingen van de klant heel goed in kaart te brengen en capteren in een heldere vacaturetekst.

Dit laat dan ook toe om heel gericht op zoek te gaan naar het ideale profiel.” “We gaan enkel in gesprek met kandidaten waarvan we geloven dat er een goede match is”, verduidelijkt Tom. “Naast competenties kijken wij ook naar soft skills, persoonlijkheid en waarden. Door diepte-interviews met beide kanten, stellen we ver- wachtingen scherp en bouwen we tegelijkertijd een vertrouwensband op. Hierdoor kunnen we op een duurzame manier aanwervingen faciliteren. Een goede fit tussen de klant en de kandi- daat is een enorme meerwaarde, een echte win-winsituatie dus. Wanneer de klant en de kandidaat mekaar voor het eerst ontmoeten, hebben ze vaak het gevoel alsof ze elkaar al kennen. Dat we die verbindende rol kunnen spelen, geeft veel voldoening”, besluit Stephanie.

Die duurzame benadering heeft Nonzerosum geen windeieren gelegd. “De persoonlijke en vertrouwensband die we met klanten opbouwen, is ons handelsmerk geworden. Waardoor we zelfs tijdens de moeilijke coronatijden sterk gegroeid zijn. Toen de crisis uit- brak, wisten we niet goed wat te verwachten. In eerste instantie bevroor de wereld een beetje door de shock. Zowel bedrijven als kandidaten waren terughoudender. Maar sinds augustus merken we terug meer openheid. Het is fijn vast te stellen dat sinds maart vele sectoren terug op spoor zitten en er een relatief optimisme klinkt vanuit onze klanten”, zegt Tom. “De vraag naar interimdiensten is wel opvallend hard gestegen”, zegt Stephanie. “Het is alsof de economie weer uit de frigo is gehaald”. We merken vooral een stijgende vraag naar juristen en advocaten die gespecialiseerd zijn in vennootschapsrecht, overnames, vastgoed, omgeving en milieu maar evengoed naar paralegals”, zegt Tom. “Mensen met die juridische achtergrond mogen ons zeker contacteren”, vult Stephanie lachend aan. “We zien de toekomst positief in, het stijgen- de aantal aanvragen is voor ons een bevestiging dat ons model klopt en dat de economische relance in aantocht is.”

 

Bron: Fokus – Legal Succes, Juni 2021 (https://issuu.com/smartmediabelgium/docs/fokuslegalsuccess_juni2021)