Home Nieuw in ons team: Lieselot

Nieuw in ons team: Lieselot

Lieselot Deroo

In oktober 2021 werd ons team opnieuw uitgebreid met de komst van Lieselot, onze nieuwe Office Manager. Lieselot is nu al een vaste waarde in ons team en we stellen haar graag aan jullie voor.

Wat deed je voor dat je bij nonzerosum terecht kwam?

Voor ik bij nonzerosum terecht kwam, heb ik ervaring opgedaan in kleine en grotere bedrijven. Van scale ups tot grote internationale bedrijven, meestal in office management of gelijkwaardige functies.

Wat trok je aan bij deze job?

En cours de route heb ik ontdekt dat ik meer aangetrokken ben tot kleinere KMO’s waar de mogelijkheid bestaat om processen nog te vormen, om mee te denken over de organisatie en om de efficiëntie te verhogen waar mogelijk.

Daarnaast trekt de veelzijdigheid van office management in een KMO me aan. Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit en er zijn zoveel mogelijke projecten die ik kan opnemen dat er in geen geval sprake kan zijn van te veel routine.

Tenslotte was ik ook gecharmeerd door de drive en de positiviteit van de 2 oprichters van nonzerosum, Tom en Stephanie. Zij zijn een complementair ondernemersduo die van nonzerosum een succes willen maken, zonder de mensen die meebouwen aan dat succes uit het oog te verliezen.

Hoe ziet een werkdag er meestal uit voor jou?

Een werkdag start steevast met een zwarte koffie en het behandelen van mijn mails.

Verder hangt het af van welke projecten er lopende zijn en welke zaken prioriteit moeten krijgen. Ik probeer een weekplanning te maken, maar ik wijk er even vaak van af als dat ik er me aan houd en dat maakt het boeiend. Het is de flexibiliteit, de wendbaarheid en de zelfstandigheid in het maken en volgen van mijn planning die het interessant maakt.

Wat zou je niet meer kunnen missen van bij nonzerosum?

Het vertrouwen en de zelfstandigheid die ik krijg. Als schakel binnen het team is het boeiend om de vrijheid te krijgen mijn eigen weg te zoeken, en tegelijk de zekerheid te hebben dat er altijd een klankbord is als dat nodig zou blijken.

Heeft de corona periode het voor jou uitdagender gemaakt om te starten met je job?

Nee, ik vind de combinatie van kantoor- en thuiswerk bevorderend voor de productiviteit en creativiteit. Verandering van spijs doet eten en dat geldt ook voor mijn focus als ik op verschillende plekken kan werken.

Voor overleg en interactie met collega’s zijn er voldoende digitale middelen om in contact te komen met elkaar.

Heb je een goed voornemen voor in 2022?

Zelfzorg is één van mijn voornemens. Als dat goed zit, dan ben ik ervan overtuigd dat er veel andere goede voornemens automatisch zullen volgen.

Korte quiz om af te sluiten:

Op restaurant gaan of zelf iets klaarmaken? 

Ik heb een lichte voorkeur voor op restaurant gaan, maar ik kan er ook van genieten om zelf iets klaar te maken en vrienden uit te nodigen.

City trip of naar zee? 

Ik heb mijn hart verloren aan de bergen 🙂 maar als ik toch moet kiezen, dan gaat mijn voorkeur naar een city trip.

Met de fiets of met de auto? 

Sport is een essentieel onderdeel in mijn leven, maar ik moet helaas toegeven dat ik met de auto naar het werk rijd.

Notities nemen op papier of digitaal?

Voor mij heeft digitaal werken het bijna volledig overgenomen van analoog werken.