Nieuw in ons team: Timothy

Bij nonzerosum gaan de zaken de goede kant op. Door de snelle groei, openden we deze zomer een nieuw kantoor in Brussel en breidde ons team uit met de komst van Timothy als Director Recruitment Consulting. Timothy is ondertussen al enkele maanden aan de slag bij nonzerosum, dus hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken.

Wat deed je voor je aan de slag ging bij nonzerosum?

Ik ben jurist van opleiding en heb al heel wat ervaring opgedaan. Ik ben advocaat en bedrijfsjurist in IP geweest. Daarna ben ik ook lang actief geweest in de juridische uitgeefsector. Daar heb ik verschillende commerciële functies bekleed, van accountmanager tot commercieel directeur. In 2015 ben ik zelfstandig geworden en heb ik ‘Lawdle’ opgestart, een informatie-uitwisselingsplatform dat hoofdzakelijk gericht is op juridische professionals. Deze zomer ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en ben ik gestart bij nonzerosum.

Hoe kwam je bij ons terecht?

Nonzerosum heeft een uitdagende vacature uitgeschreven die mij onmiddellijk aansprak. Bij de eerste ontmoeting met Tom en Stephanie werd het mij snel duidelijk dat deze vacature de juiste fit was voor mij. Ze waren op zoek naar iemand die de rekrutering op zich kon nemen, maar ook de verdere uitbreiding van nonzerosum naar Franstalig België kon trekken

Hoe verloopt die verdere uitbreiding naar Franstalig België?

Het werd gefundeerd met de ervaringen en best practices van Stephanie en Tom, waar ze al een aantal jaren actief zijn in België vanuit het kantoor te Gent. Het was een uitdaging aangezien nonserozum nog bouwende was aan de naamsbekendheid in het Franstalig deel van het land, maar het lukt stap voor stap om die bekendheid nog meer te verwerven, zeer mooie klanten binnen te halen en topkandidaten aan onze portefeuille toe te voegen. Het is een fijne combinatie van rekrutering en sales, waar ik de nodige ervaring in heb. We werken ondertussen aan mooie Franstalige opdrachten en merken dat de markt positief reageert op onze aanwezigheid. De resultaten zijn er al, de connecties worden gelegd, we kunnen dus zeker zeggen dat de uitbreiding goed verloopt.

Wat trekt jou het meeste aan in deze functie?

Het contact met de mensen! De interviews en intakes met kandidaten en klanten geven mij energie. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe persoonlijkheden, nieuwe culturen, … Het verbreedt mijn eigen kijk op de wereld en stelt me ook in staat mezelf beter te leren kennen. Daarbovenop is het ook heel fijn om kandidaten te koppelen aan een job die hen op het lijf geschreven is.

Een kleine quiz om af te sluiten

Koffie of Thee?

Geen van beide! Doe mij maar de basis, water.

Pizza of pasta?

Ook geen van beide! Geef mij maar wat fruit of groenten.

Honden of katten?

Een kat-hond, zoals de maine coone!

Thuiswerken of op kantoor?

Joker! Ik geniet van beide, dus een goede mix is ideaal.

Auto of fiets?

Ik kan moeilijk zonder de auto, maar dan wel op de meest duurzame manier.