Home Diensten Juridische vragen over milieurecht, vergunningen, ruimtelijke ordening & omgevingsrecht: onze juristen helpen je! 

Milieurecht, vergunningen, ruimtelijke ordening & omgevingsrecht

Je hebt vragen over vergunningen, ruimtelijke ordening of het milieu en je omgeving 

Wij kunnen je helpen met juridisch advies, documenten en vergunningen omtrent alle regelgeving over onze fysieke leefomgeving en de diverse aspecten van onze samenleving, zoals  

  • Wonen 
  • Werken 
  • Recreatie 
  • Landbouw  
  • Natuur  

Het is van essentieel belang om deze tak van het recht serieus te nemen, want het tracht al deze facetten op een geordende manier te reguleren. 

De impact van deze rechtsgebieden op onze samenleving is aanzienlijk en evolueert voortdurend. Onze omgevingsrecht juristen blijven voortdurend op de hoogte van deze veranderingen, zodat ze jou kunnen voorzien van de meest actuele en relevante juridische begeleiding. 

Dankzij onze juristen kunnen we de potentiële risico’s voor jouw bedrijf of jouw activiteit nauwkeurig identificeren. Hierdoor hoef je niet bezorgd te zijn over juridische procedures en mogelijke boetes. In plaats daarvan kun je proactief problemen aanpakken en zorgen voor een duurzame bedrijfsvoering die zowel jouw onderneming als onze leefomgeving ten goede komt. 

Binnen ons team van juristen beschikken we over uitgebreide kennis op het gebied van 

  • milieu- en stedenbouwkundige vergunningen 
  • ruimtelijke planning  
  • wetgeving met betrekking tot water en natuur 

Dit stelt ons in staat om elk aspect van onze woon- en werkomgeving te begrijpen en te beheren. Voor bedrijven bieden we juridische ondersteuning om de impact van diverse plannen, zoals structuurplannen en ruimtelijke uitvoeringsplannen, op hun bedrijfsvoering te beoordelen. 

Ook openbare besturen en hun adviseurs kunnen bij ons terecht voor het beoordelen van de wettigheid van hun planningsinstrumentarium en begeleiding bij vergunningsaanvragen die van invloed kunnen zijn op lokaal beleid. 

Onze juristen helpen jou bij:

Het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie die rekening houdt met alle relevante aspecten van het omgevingsrecht, zoals milieu, afvalbeheer, geluidsnormen, stedenbouw en ruimtelijke ordening.
Het verstrekken van beknopte, praktische antwoorden op dagelijkse vragen met betrekking tot de impact van de leefomgeving op jouw bedrijfsvoering.
Juridische, stedenbouwkundige en milieutechnische begeleiding bij het aanvragen van omgevingsvergunningen, waaronder verkavelings- en bouwvergunningen.
Onderzoek naar de impact van verschillende plannen, zoals structuurplannen, ruimtelijke uitvoeringsplannen en onteigeningsplannen.

Onze juristen begrijpen de complexiteit en zorgen ervoor dat  je juridisch compliant bent, met oog voor een duurzame toekomst.

Neem contact op met ons voor actueel en praktisch juridisch advies.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Intellectuele eigendommen, privacy & GDPR

Ontdek de kracht van bescherming van Intellectueel Eigendomsrecht, Privacy & GDPR compliance, met ons als jouw toegewijd juridisch adviseur, zodat jij je kunt richten op de groei van jouw product of dienst, zonder zorgen over juridische kwesties.

Lees meer

Financieel recht, zekerheden & garanties

Voor al je juridische vragen over financieel recht, leningen en zekerheden: onze experts staan voor je klaar! Van het opzetten van financiële structuren tot het opstellen van contracten, wij nemen alle zorgen weg zodat jij je kunt concentreren op de groei van je bedrijf.

Lees meer