Home Diensten Sociale wetgeving & arbeidsrecht

Sociale wetgeving & arbeidsrecht

Wat je moet weten:

Het arbeidsrecht omvat alle regelgeving die van toepassing is op je relaties met werknemers in uw bedrijf, van werving tot ontslag, inclusief ook sociale verkiezingen.

Hoe kunnen we je helpen?

  • Heb je jouw eerste werknemer in dienst genomen?
  • Wil een werknemer de arbeidsrelatie tijdelijk opschorten om voor een kind te zorgen, is dat mogelijk?
  • Is een werknemer voortdurend te laat of onbeleefd, wat kan je als werkgever doen?
  • Als je niet tevreden bent over een werknemer, wat zijn dan de financiële gevolgen van ontslag en welke procedures moeten worden gevolgd?

Het is belangrijk om te weten welke formaliteiten moeten worden vervuld en welke arbeidsvoorwaarden moeten worden gerespecteerd.

Arbeidsrecht is een zeer dynamisch en voortdurend veranderend gebied. Als ondernemer is het praktisch onmogelijk om op de hoogte te blijven van al deze veranderingen, laat staan om jouw interne juridische en sociale documentatie voortdurend up-to-date te houden.

Waarvoor kun je bij onze experts terecht?

Juridische ondersteuning voor al je juridische vragen met betrekking tot arbeidsrechtelijke aangelegenheden, zoals verschillende soorten arbeidsovereenkomsten, arbeidsduur, looncomponenten en sociale zekerheid, afwezigheid, concurrentiebeding en de beëindiging van een arbeidsrelatie.
Juridisch advies bij alledaagse personeelsproblemen, zoals ongeoorloofde afwezigheid, ontoereikende prestaties of het niet nakomen van verplichtingen.
Het opstellen of herzien van arbeidsovereenkomsten of specifieke clausules, arbeidsreglementen en thuiswerkbeleid.
Het opstellen of herzien van beleid met betrekking tot het gebruik van bedrijfswagens, mobiele telefoons, internet en e-mail, cameratoezicht of uitgangscontroles.
Het opstellen of herzien van het arbeidsreglement.
Het bijwerken van bestaande arbeidsdocumenten.

Vraag ons gerust om een eerste advies. We bekijken vrijblijvend je concrete vraag of vraag naar hulp om dan de juiste aanpak voor te stellen. Nadien kunnen we dan snel en correct juridisch werk afleveren zodat je je verder kunt focussen op je business.

Neem contact op met ons voor actueel en praktisch juridisch advies. 

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Milieurecht, ruimtelijke ordening, vergunningen & omgevingsrecht

Vind antwoorden op jouw vragen over milieurecht, vergunningen en ruimtelijke ordening met onze toegewijde juridische experts, zodat jij je kunt richten op jouw activiteiten zonder je zorgen te maken over juridische kwesties.

Lees meer

Vennootschapsrecht, corporate governance & overnames

Ontdek de kracht van Vennootschapsrecht, Corporate Governance & Overnames met ons als jouw betrouwbare juridische partner, waarbij we je voorzien van op maat gemaakt advies en ondersteuning om jouw bedrijf succesvol te laten groeien en floreren.

Lees meer